Gesuggereerd door Ophelia
Leestijd: 4 min

De Allerheiligen komen eraan! Als deze pauze op het juiste moment komt om de batterijen op te laden, is het nog steeds nodig om iets te vinden om het hele gezin bezig te houden. Hieronder vindt u onze ideeën voor activiteiten in Falaise en in Suisse Normande voor de herfstvakantie.

Onze bezoekideeën

Neem tijdens de Allerheiligenvakantie de tijd om onze partnersites en musea te (her)ontdekken! Kastelen, gedenkplaatsen, goudklompjes... Hieronder vindt u de lijst met bezienswaardigheden en musea die geopend zijn tussen 21 oktober en 6 november.
Blackwater Museum Libération de Berjou 39-45

Open

BERJOU

Blackwater Museum Bevrijding van Berjou 39-45

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Cave de la Loterie – Cidrerie de la Suisse-Normande

Cave de la Loterie – Cidrerie de la Suisse-Normande

Cave de la Loterie – Cidrerie de la Suisse-Normande

Cave de la Loterie – Cidrerie de la Suisse-Normande

Cave de la Loterie – Cidrerie de la Suisse-Normande

Cave de la Loterie – Cidrerie de la Suisse-Normande

Cave de la Loterie – Cidrerie de la Suisse-Normande

14

Open

CLECY

Cave de la Loterie – Cidrerie de la Suisse-Normande

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Château de Vendeuvre

Château de Vendeuvre

Château de Vendeuvre

Château de Vendeuvre

Château de Vendeuvre

Château de Vendeuvre

Château de Vendeuvre

10

Open

VERKOOP

Kasteel van Vendeuvre

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Château Guillaume Le Conquérant

Château Guillaume Le Conquérant

Château Guillaume Le Conquérant

Château Guillaume Le Conquérant

Château Guillaume Le Conquérant

Château Guillaume Le Conquérant

Château Guillaume Le Conquérant

36

Open

FALAISE

Kasteel Willem de Veroveraar

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

La Mora – chantier spectacle

La Mora – chantier spectacle

La Mora – chantier spectacle

La Mora – chantier spectacle

La Mora – chantier spectacle

La Mora – chantier spectacle

La Mora – chantier spectacle

10

Open

HONFLEUR

La Mora – toon de site

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Le Mémorial de Falaise – Les Civils dans la Guerre

Le Mémorial de Falaise – Les Civils dans la Guerre

Le Mémorial de Falaise – Les Civils dans la Guerre

Le Mémorial de Falaise – Les Civils dans la Guerre

Le Mémorial de Falaise – Les Civils dans la Guerre

Le Mémorial de Falaise – Les Civils dans la Guerre

Le Mémorial de Falaise – Les Civils dans la Guerre

8

Open

FALAISE

Het Falaise Memorial – Burgers in de oorlog

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Le Monde Miniature

Le Monde Miniature

Le Monde Miniature

Le Monde Miniature

Le Monde Miniature

Le Monde Miniature

Le Monde Miniature

7

Fermé

CLECY

De miniatuurwereld

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }
Vanaf €10.3

volgend

voorgaand

Le Safran et le Yuzu de Normandie

Le Safran et le Yuzu de Normandie

Le Safran et le Yuzu de Normandie

3

DE HOGUETTE

Saffraan en Yuzu uit Normandië

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Le Village Fromager – Fromagerie Graindorge

Le Village Fromager – Fromagerie Graindorge

Le Village Fromager – Fromagerie Graindorge

Le Village Fromager – Fromagerie Graindorge

Le Village Fromager – Fromagerie Graindorge

Le Village Fromager – Fromagerie Graindorge

Le Village Fromager – Fromagerie Graindorge

9

Open

LIVAROT-PAYS-D'AUGE

Het dorp Fromager – Fromagerie Graindorge

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }
Mémorial de Montormel

Fermé

MONT ORMEL

Montormel-monument

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Musée des Automates

Musée des Automates

Musée des Automates

Musée des Automates

Musée des Automates

Musée des Automates

6

Open

FALAISE

Automatenmuseum

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Musée Fernand Léger – André Mare

Musée Fernand Léger – André Mare

Musée Fernand Léger – André Mare

Musée Fernand Léger – André Mare

4

Open

ARGENTAANS

Fernand Léger-André Mare Museum

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

klif ontdekkingspas

Bezoek alleen of met het gezin de drie essentiële plekken van de geboorteplaats van Willem de Veroveraar dankzij de Cliff Discovery Pass, exclusief te koop bij het VVV-kantoor!

Haal samen met uw gezin een frisse neus

Probeer in bomen te klimmen, pony te rijden, deel te nemen aan een kartcircuit... De bestemming Falaise – Suisse Normande biedt een veelvoud aan recreatieve activiteiten om nieuwe energie op te doen of om van spanning te genieten!

volgend

voorgaand

Centre aquatique Forméo

Centre aquatique Forméo

Centre aquatique Forméo

Centre aquatique Forméo

Centre aquatique Forméo

Centre aquatique Forméo

Centre aquatique Forméo

7

FALAISE

Formeo Aquatisch Centrum

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Les Poneys de Kathy

Les Poneys de Kathy

Les Poneys de Kathy

Les Poneys de Kathy

Les Poneys de Kathy

5

EPANY

Kathy's pony's

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Orne Aventure – La Roche d’Oëtre

Orne Aventure – La Roche d’Oëtre

Orne Aventure – La Roche d’Oëtre

Orne Aventure – La Roche d’Oëtre

Orne Aventure – La Roche d’Oëtre

5

Fermé

SAINT-PHILBERT-SUR-ORNE

Orne Adventure – La Roche d'Oëtre

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }
Vanaf €18

volgend

voorgaand

Technikart

Technikart

2

VERKOOP

Technikart

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }

volgend

voorgaand

Théâtre équestre de la Pommeraye

Théâtre équestre de la Pommeraye

Théâtre équestre de la Pommeraye

Théâtre équestre de la Pommeraye

Théâtre équestre de la Pommeraye

Théâtre équestre de la Pommeraye

Théâtre équestre de la Pommeraye

13

Fermé

DE POMMERAYE

Paardensporttheater Pommeraye

array(4) { [“afstand”]=> array(2) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “distance” } [“label”]=> string (5) “%s km” } [“duur”]=> array(3) { [“field”]=> array(1) { [0]=> string(17) “duration-daily” } [“ label”]=> string(0) “” [“functie”]=> string(76) “OtpaysdecliffTheme\includes\wpet\ThemeTourismItinerary::wpet_convert_hours” } [“moeilijkheid”]=> array(2) { [“field »]=> array(1) { [0]=> string(10) « moeilijkheidsgraad » } [« label »]=> string(0) « » } [« oneffenheden »]=> array(2) { [« field”]=> array(1) { [0]=> string(8) “rise” } [“label”]=> string(5) “%s D+” } }
Vanaf €17

Entertainment voor iedereen

1. Tril op het ritme van het paard met de Equidays

Van zaterdag 21 oktober tot woensdag 25 oktober, Gelijkdagen keer terug naar Calvados voor vijf dagen paardgerelateerde activiteiten. Voor de gelegenheid stopt het reizende dorp op dinsdag 24 oktober in Falaise.

Ter plaatse kunt u genieten van tal van activiteiten: hindernissenparcours, mechanische rodeo, koetsritten, workshops, informatiestands over beroepen in de paardensector, shows, enz.

 • Équidays reizend dorp:
 • Dinsdag 24 oktober in Falaise
 • Van 14 tot 18 uur in het Château de la Fresnaye
 • Gratis toegang

En vanaf 18 uur mag je de grote optocht niet missen! Steltenlopers, dansers en vuurspuwers nodigen u uit voor een vrolijke wandeling door het stadscentrum van Falaise.

Vacances d'automne à Falaise et Suisse Normande : village itinérant des Equidays

Loop met commentaar

Het VVV-kantoor van Falaise – Suisse Normande biedt u een historische wandeling aan in het hart van de stad Falaise rond het thema paarden.
Château de la Fresnaye: dinsdag 24 oktober om 14 uur
Gratis – Registratie op 02 31 90 17 26

2. Ontdek de geheimen van het dagelijkse leven van de hertogen in het Cliff Castle

Op woensdag 25 oktober en 1 november komt het team middeleeuws kasteel Willem de Veroveraar de Falaise nodigt u uit om zijn kerkers te ontdekken door middel van een speels en participatief bezoek. Spelletjes, ontdekking van kruiden, verhalen... Een echte onderdompeling in het dagelijkse leven van de hertogen wacht op u!

 • Animatie “De kleine geheimen van het dagelijks leven” in het Château Guillaume-le-Conquérant in Falaise
 • Woensdag 25 oktober en 1 november, om 14 uur (duur: 30u1)
 • Gebruikelijke toegangsprijzen
 • Reserveren op 02 31 41 61 44 of op chateauaccueil@falaise.fr
Vacances d'automne Falaise - Suisse Normande : animation au château

3. Volg de tegenslagen van Willem de Veroveraar bij zijn terugkeer uit Engeland

1067, Willem de Veroveraar keert terug uit Engeland, zijn gouverneur vertelt hem dat de lieve Mathilde niet erg trouw is geweest. Het is tijd voor wraak... Laat de klopjacht beginnen!

Vacances d'automne à Falaise Suisse Normande

Gweltaz Le File nodigt je uit voor “La Berrière au Cônu”, een gedramatiseerde wandeling door de straten van Falaise.

Een verhaal over ontrouw en wraak! Een epos vol wendingen en een slimme mix van bewezen feiten en hardnekkige geruchten. Om bij het gezin te wonen!

 • Dramatische wandeling “La Berrière au Cônu” in Falaise
 • Vrijdag 27 oktober, van 15 tot 17 uur
 • € 8 per volwassene, € 5 per kind van 6 t/m 17 jaar, gezinspas à € 23 (2 volwassenen + 2 kinderen)
 • Reservering op 02 31 90 17 26

4. Ga op nachtavontuur in het boomklimpark Orne adventure

Op zaterdag 28 oktober vindt het boomtopavonturenpark plaats Orne Avontuur de la Roche d'Oëtre, in het hart van Suisse Normande, nodigt u uit voor een ongelooflijk avontuur in de bomen... midden in de nacht! Voor Halloween steek je de parcoursen van het avonturenpark over tijdens een uitzonderlijke nacht. Klaar voor de uitdaging? Niet eens bang!

En vergeet niet je beste kostuum aan te trekken om te hopen de kostuumwedstrijd die voor de gelegenheid wordt georganiseerd te winnen!

 • Nacht in het boomklimpark Orne Aventure
 • Zaterdag 28 oktober, van 18 uur tot 30 uur
 • Gebruikelijke toegangsprijzen
 • Reserveren op 06 17 05 09 60 of 02 31 69 86 02

5. Beleef een gruwelijk leuk avontuur bij Forméo

Dompel jezelf op dinsdag 31 oktober onder in horror in je Formeo aquatisch centrum van Klif! Vier de hele middag Halloween en beleef een angstaanjagend avontuur.

Op het programma: schattenjacht, spookparcours, horrorkleedkamers... En vergeet vooral niet om vermomd te komen!

 • Halloween in uw waterpark Forméo
 • Dinsdag 31 oktober, van 15 tot 18 uur
 • Gebruikelijke toegangsprijzen (+€ 3 voor snoep)
 • Informatie op 02 31 41 69 00

6. Vier Halloween in stijl bij Ibis

Falaise Suisse Normande Halloween party à Ibis pendant les vacances d'automne

dinsdag 31 oktober het Ibis-restaurant de Falaise nodigt je uit om Halloween te vieren rond een smakelijke maaltijd in een… griezelige sfeer!

 • Halloweenfeest in hotel-restaurant Ibis de Falaise
 • Dinsdag 31 oktober, vanaf 19 uur
 • Menu (met drankje): €25 per volwassene, €10 per kind
 • Reserveren op 02 31 90 11 00

Slenteren door de bestemming Falaise – Suisse Normande

In de herfst is de bestemming Falaise – Suisse Normande versierd met prachtige kleuren! Ontdek te voet, op de fiets of zelfs te paard de natuurlijke en erfgoedrijkdommen van de regio.

In Calvados is de jachtcampagne sinds 17 september officieel geopend en loopt door tot 29 februari 2024 om 17 uur. Om uw wandelingen voor te bereiden, aarzel niet om contact op te nemen met de steden waar u wilt wandelen om de jachtdata en -locaties te achterhalen. En als je gaat wandelen, vergeet dan niet om jezelf zichtbaar te maken door opvallende kleding te dragen!

Auteur

Ophelia

Website- en socialmediabeheerder