Gesuggereerd door Jérémy
Leestijd: 3 min

Dompel jezelf onder in het hart van de geschiedenis van de Slag om Normandië door een circuit van 100 km te volgen van de stranden van Calvados tot de Zak van Falaise-Chambois. Ontdek de must-see musea en gedenktekens van de Tweede Wereldoorlog, van de geallieerde landingen van 6 juni tot de laatste slag van 21 augustus 1944 die de bevrijding van Normandië markeerde.

Arromanches en de landingsstranden

De vredige badplaats Arromanches blijft een belangrijke plaats van de landingen in Normandië. Het was de ideale plek voor de geallieerde troepen om een kunstmatige haven waarvan de overblijfselen nog steeds zichtbaar zijn voor de kust. Dit werk, destijds een meesterwerk van militaire techniek, zorgde ervoor dat de ontscheepte soldaten konden worden voorzien van wapens en munitie.

In Arromanches zijn twee bezienswaardigheden die u gezien moet hebben: het landingsmuseum et circulaire bioscoop Arromanches 360° die de 100 dagen van de Slag om Normandië herdenkt.

Het D Day Museum

Het Arromanches Museum, met uitzicht op zee, is het eerste museum dat is gebouwd ter herdenking van 6 juni 1944 en de Slag om Normandië. Volledig opnieuw ontworpen en onlangs heropend voor het publiek, presenteert het ook de geschiedenis van de bouw van de Mulberry B kunstmatige haven waar het tegenover staat.

Het Caen-monument

Het Caen-monument is een essentiële stap op weg naar Memory. Het helpt om de politieke context van vóór 1945 te begrijpen en om de problemen van de Tweede Wereldoorlog, de totale oorlog, beter te begrijpen. Of de landing en de slag om Normandië blijven centraal staan ​​in het museale discours, besteedt het museum ook veel aandacht aan de wereldpolitiek van na 1945 met een ruimte gewijd aan de Koude Oorlog.

Mis de meeslepende ruimte niet die een filmuitzending in 360° presenteert op 11 schermen. "Europa, onze geschiedenis" laat je in 19 minuten de Europese 20e eeuw van 1900 tot 1991 begrijpen door de opeenvolging van drie wereld- en Europese oorlogen: de Eerste, de Tweede en de Koude Oorlog.

De Falaise-Chambois Pocket en het einde van de Slag om Normandië

Na drie maanden van hevige strijd na de grote militaire operatie van 6 juni 1944, eindigde de Slag om Normandië in de hel van de gevechten in de Zak van Falaise-Chambois. Het ligt ten oosten van Falaise dat tussen 18 en 21 augustus 1944 plaatsvond het laatste hoofdstuk van de Slag om Normandië, ten koste van talrijke menselijke (militaire en civiele) en materiële verliezen.

Het Falaise-monument - De burgeroorlog

Het Falaise-monument onthult een ander gezichtspunt van de Slag om Normandië: dat van de inwoners met een uniek museum gewijd aan het dagelijks leven van burgers tijdens WO II. Dompel jezelf onder in het dagelijkse leven van de bevolking van Normandië, Frankrijk en Europa dankzij historische voorwerpen, gereconstrueerde decoraties, archieffilms, foto's... In de meeslepende ruimte, gecreëerd op de overblijfselen van een verwoeste woning door de bombardementen van de zomer van 1944, de projectie dompelt de kijker onder in het hart van de hel van de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog.

De slag om de zak van Falaise-Chambois

Met zijn uitzonderlijke uitzicht op het slagveld, Montormel-monument haalt alles terug de slag om de zak van Falaise-Chambois in een resoluut moderne museumruimte. Deze beslissende strijd voor de bevrijding van Frankrijk en Europa werd gewonnen in een harde strijd door de geallieerde coalitie bestaande uit meer dan 12 naties.

Breng hulde op een militaire begraafplaats

Op de weg van Caen naar Falaise brengen twee begraafplaatsen hulde aan soldaten die betrokken waren bij de Slag om Normandië en die sneuvelden: de Canadese militaire begraafplaats van Cintheaux (2958 soldaten) en de Poolse militaire begraafplaats van Urville-Langannerie (696 soldaten).

Auteur

Jérémy

Promotie- en marketingmanager