Gesuggereerd door Ophelia
Leestijd: 4 min

Elk jaar tijdens het Hemelvaartsweekend biedt het festival Les Extraverties een sportief en feestelijk evenement in het hart van Suisse Normande waar de natuur een grote rol speelt. Profiteer van de maand mei om deel te nemen aan deze drie dagen vol animatie, groenactiviteiten en buitenshows!

Drie actieve dagen in Suisse Normande

Les Extroverties nemen je mee op een driedaagse reis vol natuuractiviteiten en openluchtconcerten in het hart van Suisse Normande. Ga ten zuiden van Caen naar de Ascension Bridge, Roche d'Oëtre en Pont-d'Ouilly, de onmisbare groene badplaats.

Dagwandeling bij Roche d'Oëtre

Ga vanaf donderdag naar de natuurgebied van de Roche d'Oëtre. Deze ruige plek met uitzicht op de kloven van de Rouvre biedt een uitzonderlijke omgeving om de festiviteiten te lanceren.

Op het programma: een dag die hoofdzakelijk gewijd is aan wandelen in al zijn vormen! Aan de slag in de praktijk van Trailrunning, lopen op een deel van de GR® Ronde van de Zwitserse Normande, verkozen tot favoriete GR® van de Franse 2023, kies voor een Nordic walking of wandeling met een natuurgids. Van Begeleide toeristische uitstapjes per fiets of mountainbike worden ook aangeboden.

Twee intense dagen in Pont-d'Ouilly

Op vrijdag en zaterdag gaat het festival verder om Pont-d'Ouilly, groene badplaats in het Zwitserse Normandië. Het recreatiedorp vlakbij het buitencentrum biedt tal van sportactiviteiten die voor iedereen toegankelijk zijn!

Kom kennismaken kano-kajak, bij deklimmen of boogschieten aan. Laat je verleiden door een adrenalinekick tijdens een doop van parapenteeen vrije val sprong of een afdaling gigantische zip-line boven de Orne. Op het water wachten andere originele activiteiten op u: staande peddel, aqua'Lanta of uitzonderlijke navigatie op een drakenboot.

Gratis concerten en shows

Het festival Les Extraverties is ook een cultureel openluchtprogramma gedurende de drie dagen. Aperitief-concerten, straat optredens et concerten op het podium beloven 's avonds topentertainment voor alle doelgroepen. Mis de grootse slotshow, met elk jaar een nieuwe verrassing!

Het ecodorp van het festival Les Extraverties

Centraal in de filosofie van de Extraverties: waarden gekoppeld aan duurzame ontwikkeling en respect voor de natuur! Het ecodorp, een plaats van ontmoeting en gezelligheid, blijft het zenuwcentrum van het festival. Wandel over de natuurmarkt, ontdek de ruimte voor kinderen en doe mee aan eco-verantwoorde activiteiten!

De natuurmarkt

delokale landbouw direct van producent tot consument biologisch gelabelde producten of eerlijke handelsbenadering worden gehuldigd op het festival. Gelegen in een afgesloten, met bomen omzoomde ruimte, is de Marché des Extrovertes een vriendelijke plek om duurzame en verantwoorde aankopen te doen.

Een ruimte die volledig is gewijd aan kinderen

Op vrijdag en zaterdag kunnen kinderen genieten van een ruimte speciaal voor hen, geanimeerd door de Pays de Falaise mediatheek en de sectie Jongerenactiviteiten in Pont-d'Ouilly Loisirs. Handmatige workshops, gigantische houten spellen, Make-up…: ook de kleintjes hebben plezier!

L'Espace des Enfants au festival Les Extraverties
©Gemeenschap van gemeenten van het Pays de Falaise

Groene workshops en evenementen voor het hele gezin

De Extraverties zijn ook activiteiten die verband houden met de bescherming van het milieu. Jong en oud kan het leren maak een bijenkorfeen vogelhuisje of insectenhotel, moestuintjes aanleggen, een gebouw op een ecologische manier renoveren...

Atelier fabrication de nichoirs à oiseaux avec l'association Demain en Pays de Falaise
©Gemeenschap van gemeenten van het Pays de Falaise

Auteur

Ophelia

Website- en socialmediabeheerder