Gesuggereerd door Maria
Leestijd: 4 min

Liefhebbers van geschiedenis en mooie stenen of families op zoek naar een wandelingzijn geschikt voor alle leeftijden, we hebben het Circuit des Remparts de Falaise voor u getest! Tussen stad en platteland,zijn wandeling leidt je door de gangen van de tijd om het rijke middeleeuwse erfgoed van onze stad te ontdekken.

Het middeleeuwse stadje Falaise . ontdekken

Cliff, Calvados – Normandië – Standbeeld van Willem de Veroveraar ©Anibas Photography

Wandelschoenen aan onze voeten en een bidon in onze rugzak, we zijn klaar om te vechten. Na een bezoek aan de VVV om onze gedrukte versie van het circuit op te halen, zijn we klaar voor vertrek.

De wijk Val d'Ante

Laten we gaan ! We verlaten Place Guillaume-le-Conquérant en zijn emblematische standbeeld van de hertog die koning van Engeland werd, richting het stadhuis. Een pad, bereikbaar van achter het gemeentehuis, brengt ons rechtstreeks naar de Fontein van Arlette, in het hart van de historische wijk Val d'Ante.

de berg Myrrha

Aangezien het mooi weer is en we er op ingericht zijn, kiezen we voor de natuurvariant van het circuit. Dit stelt ons in staat om natuurgebieden dicht bij het stadscentrum te ontdekken en de wandeling met minder dan 1 km te verlengen. Eerste omweg: de berg Myrrha, een rotsachtig voorgebergte met een adembenemend uitzicht op de vestingwerken mooi Middeleeuwse stad !

De versterkte omheining

Een snelle blik op de stap voor stap van ons circuit. Kleine straatjes met pittoreske charme leiden ons rustig naar het meer, een paradijs voor vissers. Bovenaan de rue des Herforts wacht ons de Cordelierspoort, de best bewaarde van de zes verdedigingspoorten die ooit bestonden. Maar voor de beklimming is een korte stop voor de prachtige treurwilgen die over het water hangen een must.

We steken de avenue d'Hastings over, de belangrijkste verkeersader van het stadscentrum, en nemen dan de chemin des Oliviers om bij deSint-Laurentkerk. In de bocht van dit beboste pad komen we paarden, geiten, ganzen en andere viervoeters tegen. Een echte traktatie voor kinderen!

Cliff, Calvados – Normandië – Chemin des Oliviers ©Anibas Photography

Er staan ​​ons nu twee mogelijkheden open. We kunnen het Parc de la Fresnaye oversteken en genieten van de grote groene ruimtes. We geven er de voorkeur aan om deze keer terug te keren naar het stadscentrum aan de kust van Saint-Laurent, om de overblijfselen van de oude deur Lecomte. In deze voormalige buitenwijk staan ​​de laatste vakwerkhuizen die uit de middeleeuwen zijn geërfd.

Falaise, Calvados – Normandië – Vakwerkhuis aan de kust van Saint-Laurent ©Anibas Photography

Eenmaal op de top van de kant van Saint-Laurent, nemen we even de tijd om de imposante Kerk van Saint-Gervais-Saint-Protais, een echte architecturale schat.

Het stadscentrum

We steken de winkelstraten van het stadscentrum over en maken van de gelegenheid gebruik om de ramen van de mooie winkels van Falaise te bewonderen. En nu is het tijd voor een welverdiende pauze op het terras. De draaimolen en waterstralen op Place Belle-Croix verrukken jong en oud. Een zonnig intermezzo dat goed voelt na deze mooie wandeling!

Het is nu tijd om terug te keren naar onze auto, geparkeerd op Place Guillaume-le-Conquérant. Iets om nog een laatste keer te bewonderen, het magnifieke en verbazingwekkende Kerk van de Heilige Drie-eenheid en sluit deze wandeling op het Circuit des Remparts in stijl af. Een mooie middag in Falaise loopt ten einde!