Gesuggereerd door Ophelia
Leestijd: 4 min

De eindejaarsfeesten komen eraan! De roodachtige versieringen van de herfst maken geleidelijk plaats voor zeer groene dennenbomen en kerstverlichting. Vanaf november nodigen steden, dorpen en kooplieden u uit om deel te nemen aan de feestelijke magie op de kerstmarkten van de bestemming Falaise – Suisse Normande. Vind hieronder de afspraken die u niet mag missen.

1. Klif: 100% magisch

Als onderdeel van Feeën 2022, de stad Cliff nodigt u uit om rond te slenteren op de kerstmarkt en te genieten van de vele gezinsactiviteiten: ijsbaan, carrousel, concerten van de Harmonie van het Pays de Falaise, koetsritten... Naast het beleven van een magisch moment, vindt u in het hart van de stad vele exposanten die u hun breed scala aan originele en ambachtelijke producten zullen aanbieden, voor het plezier van de ogen en de smaakpapillen.

 • data: Zaterdag 17 december van 17 uur tot 21 uur en zondag 18 december van 9 uur tot 20 uur.
 • plaats: Place Belle-Croix in Falaise

Mis niet !

Op zondag 18 december vanaf 19 uur sluit een prachtig vuurwerk vanaf het terrein van het Château de la Fresnaye dit magische weekend af!

2. Château de la Fresnaye: 100% artistiek

De ambachtslieden en kunstenaars van de vereniging Falaiz'Art nodigen u uit om hun creaties te ontdekken ter gelegenheid van hun eerste kerstmarkt.

Zoek ter plaatse:

 1. Nico's land : keramiek, aardewerk
 2. Casas : upFietsen
 3. Cargo : biosculpturen
 4. Ichaperles : Marano-glas
 5. De ziel der dingen : keramiek, boetseren
 • Datum: Vrijdag en zaterdag van 25 november tot 23 december
 • plaats: Château de la Fresnaye in Falaise

3. Bernières-d'Ailly: 100% lokaal (verleden datum)

De producenten van het Pays de Falaise nodigt u uit voor hun kerstmarkt op vrijdagmiddag 9 december. U vindt er de gebruikelijke producenten van uw wekelijkse markt op vrijdagmiddag, evenals enkele extra exposanten om de eindejaarsfeesten goed voor te bereiden. En terwijl de kleintjes genieten van de koetsritten, kunnen de ouderen opwarmen met een goed glas glühwein!

 • Datum: Vrijdag 9 december van 14 tot 20 uur
 • plaats: Ailly-boerderij in Bernières-d'Ailly

4. Potigny: 100% feestelijk (datum verstreken)

Op zondag 11 december is het in Potigny dat we u een afspraak geven! Gedurende de dag worden er tal van activiteiten en producten aangeboden. En voor de kleintjes (en volwassenen) is de kerstman er ook: de kans om hem te ontmoeten voordat hij per slee vertrekt voor de grote ronde met cadeaus!

 • Datum: Zondag 11 december van 9 tot 17 uur
 • plaats: Vrijetijdscentrum Potigny

5. De kweepeerwinkel: 100% verantwoord (datum verleden tijd)

Marchés de Noël de Falaise & Suisse Normande : Green Friday à l'Epicerie du Coing

De kerstmarktKweeperen kruidenierswinkel, een natuurwinkel gevestigd in Pont d'Ouilly in het midden van Zwitsers Normandië, opent dit jaar het kerstmarktseizoen in Falaise – Suisse Normande. Vrijwillig georganiseerd op de laatste vrijdag van november, zal deze markt ook een gelegenheid zijn om "Green Friday" te vieren, een verantwoord alternatief voor "Black Friday". Op weg naar een eco-verantwoorde kerst!

En om de festiviteiten te verlengen, wordt u vanaf 20 uur een concert aangeboden!

6. Morteaux-Couliboeuf: 100% ambachtelijk (datum verstreken)

Marchés de Noël de Falaise & Suisse Normande : Morteaux-Couliboeuf

De APRéPEC, Vereniging voor Behoud en Herstel van Erfgoed, organiseert op zaterdag 26 november haar tweede adventsmarkt in Morteaux-Couliboeuf. Decoratie, sieraden, cosmetica, lokale producten: vind veel originele, ambachtelijke en lokale cadeau-ideeën bij de vijftien aanwezige ambachtslieden en producenten.

 • Datum: Zaterdag 26 november van 10 tot 18 uur
 • plaats: dorpshuis van Morteaux-Couliboeuf

7. Soumont-Saint-Quentin: 100% participatief (verleden datum)

Dit jaar, het gemeentehuis van Soumont-Saint-Quentin en de vereniging Familles Rurales mobiliseren om de kerstsfeer in het dorp aan te wakkeren. Vanaf begin november kwamen meer dan vijftig mensen uit Soumont samen om te werken aan de inrichting van hun gemeente. De kerstmarkt op 26 en 27 november wordt het hoogtepunt van deze mobilisatie!

 • data: Zaterdag 26 november van 14u tot 18u en zondag 27 november van 10u tot 18u
 • plaats: dorpshuis van Soumont-Saint-Quentin

8. La Roche d'Oëtre: 100% terroir (datum verstreken)

Op zondag 27 november zullen de teams van Bergen van Normandië Toerisme ontmoet je op de natuurgebied van de Roche d'Oëtre voor een kerstmarkt gewijd aan kunstnijverheid en lokale producten. Meer dan 20 ambachtslieden en producenten wachten op u in het VVV-kantoor om u hun producten te presenteren. Mooie make-up en een verhalenshow worden aangeboden aan de kinderen!

 • Datum: Zondag 27 november van 11 tot 18 uur
 • plaats: VVV-kantoor van Roche d'Oëtre

Andere activiteiten rond kerst: