Leestijd: 2 min

Op donderdag 10 november 2022 heeft het VVV-kantoor van Falaise – Suisse Normande, met de hulp van de teams van Château Guillaume-le-Conquérant en het Museum van Automaten, zijn partners een eductour in Falaise aangeboden. Op het programma: welkom bij een kopje koffie, verhalende rondleiding door de tentoonstelling Alice in Wonderland, ontdekking van het Museum van Automaten en cocktaillunch.

Welkomstkoffie in de gedeelde kamer "Pedro Martin".

Om deze eductour te openen, gewijd aan de ontdekking van essentiële sites van Falaise, werden accommodatieverschaffers, handelaars en andere partners verwelkomd rond een kopje koffie in de gemeenschappelijke ruimte van het VVV-kantoor.

In deze volledig uitgeruste ruimte kunnen nu groepen, vooral schoolkinderen, lunchen in de opvang tijdens hun bezoeken aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Falaise.

Camille Lelièvre, van de Fleur des Délices, verblijdde ons met lekkere gebakjes van weleer, mooi gedecoreerd in de kleuren van het sprookje Alice in Wonderland.

Storytelling-rondleiding door de Alice in Wonderland-tentoonstelling

Op donderdag 10 november vond de officiële lancering plaats van Alice in Wonderland-tentoonstelling au Willem de Veroveraar kasteel. Samuel Barth, verantwoordelijk voor de promotie in het kasteel, bood ons een rondleiding door het verhaal van Alice en haar acolieten in kerkers die volledig waren versierd in de kleuren van het beroemde verhaal.

Veel dank aan de teams van Château Guillaume-le-Conquérant en aan Grégoire Dagorn, loco-burgemeester van Falaise, afgevaardigde voor erfgoed en toerisme, voor hun warme welkom.

(Her)ontdekking van het Museum van Automaten

Deze ochtend was ook een kans voor iedereen om te herontdekken het Falaise Automata-museum ; en storten zich zo in het Parijs van de jaren twintig en vijftig. Julien Mayer, cultureel bemiddelaar, mocht kort de wintertentoonstelling van het museum, gewijd aan de Santons de Provence, voorstellen. Ook deze tentoonstelling kan je ontdekken vanaf 1920 december!

Met dank aan Julien Mayer, die ons niet alleen een bezoek aan het Museum van Automaten aanbood, maar ook accepteerde dat we onze lunchcocktail binnen de muren organiseren. We bedanken ook onze partners : la Bakkerij Le Fournil de Guillaume, de delicatessen-traiteur Lemaître et Marjolaine biologische kruidenierswinkel voor de kwaliteit van hun producten.