Leestijd: 3 min

Een goed seizoen in het teken van herstel

Na twee moeilijke jaren lijkt het seizoen 2022 eindelijk het einde te markeren van de COVID-periode op het gebied van toeristische activiteit. Na een koortsachtig begin van het jaar, gekenmerkt door enkele gezondheidsbeperkingen en aarzelingen, met name voor groepen, kon de opkomst correct herstarten zodra het seizoen in april begon.

De receptiekantoren van Falaise en Pont-d'Ouilly verwelkomden inderdaad meer dan 9 bezoekers tussen 000 januari en 1 augustus (d.w.z. meer dan heel 31). Deze cijfers weerspiegelen een sterke trend terug naar normaal, met niveaus die vergelijkbaar zijn met de normen voor 2021-2018.

Vooral de maanden juli en augustus waren goed. De bezoekersaantallen overtreffen die van 2018.

Het aandeel Franse klanten blijft hoger dan de jaren vóór COVID (80% ten opzichte van 69% in 2019-2018). Het seizoen wordt echter gekenmerkt door een terugkeer van buitenlanders, die in 10 en 2021 slechts 2020% vertegenwoordigden.

De Britten, die bijna 2 jaar afwezig waren, herwonnen zo hun eerste buitenlandse clientèle in juli en augustus. En dit ondanks een moeilijke economische en sociale context (Brexit).  

Trends die wereldwijd worden bevestigd op het niveau van de serviceprovider (handelaars, hosts,
restaurateurs…) en bezoeken sites. Deze hebben inderdaad een zeer goede opkomst ervaren, deels ingegeven door het gunstige weer voor buitenlocaties (kano-kajakverhuur, boomklimmen en Normandisch Zwitserland in het algemeen).

Veel animaties

Tijdens de zomerperiode, het VVV-kantoor is het initiatief of de partner geweest van vele bezoeken die de zomer van de lokale bevolking en het verblijf van vakantiegangers accentueerde:

  • wandelingen in de gemeenten van de Pays de Falaise,
  • rondleidingen door Falaise,
  • theatrale wandelingen,
  • natuurwandelingen te voet of op het water.

Het VVV-kantoor startte ook een ongekende dag georganiseerd in Le Mesnil-Villement op 19 augustus, ondersteund door KotA'venture en de stad, rond een filmprojectie in de open lucht, georganiseerd in het kader van de 10e verjaardag van Pierres en Lumières.

De zomer werd ook gekenmerkt door grote evenementen: